پیروز پک 03135315552 info@pirouzpack.ir

بسته بندی روغن و مناسب ترین ظروف برای بسته بندی آن

بسته بندی روغن و مناسب ترین ظروف برای بسته بندی آن

توسط در مقالات 17 دسامبر 2019

روغن‌ یکی از پرکاربردترین محصولات در صنایع غذایی می‌باشد. روغن‌های خوراکی تحت تاثیر عوامل متعددی قرار داشته و عوامل محیط تاثیر زیادی روی آنها دارند. به همین علت بسته بندی روغن خوراکی در صنایع غذایی اهمیت زیادی داشته و در زمان بسته بندی باید برای انتخاب ماده اولیه بسته یندی این محصول دقت زیادی به خرج داد.

نور و اکسیژن دو عاملی هستند که به مرور زمان و در طوره نگهداری موجب فساد روغن می‌شوند. بسته‌ بندی‌های شیشه‌ای و پلاستیکی رنگی از روغن در برابر تابش نور محافظت می‌کنند اما عموما مصرف کنندگان تمایل دارند هنگام خرید شفافیت روغن را ببینند، از این رو روغن‌ها در بسته بندی‌های بدون رنگ و شفاف عرضه می‌شوند.

ظروف پلاستیکی، از مهم‌ترین ظروف بسته‌بندی روغن می‌باشند و باید دارای استحکام و مقاومت کافی باشند تا از روغن در برابر عبور اکسیژن و بخارات آب حفاظت کنند. بیشترین مدت زمان نگهداری روغن در میان انواع بسته بندی به ترتیب زیر می‌باشد:

  1. قوطی‌های فلزی
  2. بطری‌های شیشه‌ای زرد کهربایی و شفاف
  3. بطری‌های پلاستیکی

در ادامه با انواع ظروف مناسب برای بسته بندی انواع روغن آشنا خواهیم شد:

بسته بندی روغن زیتون:

بسته بندی روغن زیتون در ظروف PET اکسیداسیون بیشتری نسبت به ظروف شیشه‌ای شفاف و رنگی دارد. از این رو نگهداری روغن زیتون در ظروف PET موجب پایداری کمتر روغن می‌گردد. عمر نگهداری و ماندگاری روغن زیتون در ظروف زیر به ترتیب کاهش می‌یابد:

  1. شیشه‌های رنگی
  2. شیشه‌های شفاف
  3. ظروف PET

عموما روغن زیتون در بسته بندی‌های پلاستیکی و tinplate بسته‌بندی می‌شود. برای بسته‌بندی فله‌ای روغن زیتون از بشکه‌های استیل و ظروف T.P استفاده می‌کنند. سایر ظروف مناسب برای بسته‌بندی روغن زیتون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ظروف T.P با ظرفیت کمتر
  • پلی اتیلن
  • بطری‌های پلاستیکی پلی وینیل کلراید
  • PET

بسته بندی روغن آفتابگردان:

روغن آفتاب‌گردان به ترتیب دارای بیشترین پایداری در بسته بندی با ظروف PET و قوطی های فلزی می‌باشد. از آنجایی که ظروف HDPE دارای فساد اکسیداسیون بالایی هستند، برای نگهداری طولانی مدت روغن آفتاب‌گردان مناسب نبوده و کارایی ندارند. مواردی که در بسته بندی روغن اهمیت بسیار بالایی دارند به ترتیب عبارتند از:

  • جنس مواد و متریال بسته بندی که تاثیر زیادی روی تغییرات عدد اکسید دارند.
  • شرایط نوردهی در بسته بندی روغن

ظروف PET با رنگ زرد به خوبی از محصول در برابر نور محافظت می‌کنند اما از آنجایی که این بسته‌بندی شفافیت مناسب را ندارد، مصرف کننده علاقه‌ای به خرید آن نداشته و ترجیح می‌دهد روغن را در ظروف شفافی که رنگ و شفایت روغن قابل مشاهده است، خریداری نماید. از این رو عمدتا برای بسته بندی روفن آفتاب‌گردان از ظروف PET شفاف استفاده می‌شود و روغن را در طول مدت نگهداری دور از نور نگه می‎دارند.

بسته بندی روغن سویا:

مقاومت روغن سویا نسبت به روغن آفتابگردان کمتر است. زیرا این روغن دارای اسید لینولنیک می‌باشد و این موضوع موجب فساد زودرس روغن سویا می‌گردد.

از این رو برای بسته بندی روغن سویا از بطری‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. Shelf – life روغن سویا در این بطری‌ها بدون حضور نور بین 230 تا 350 می‌باشد. اما در صورتی که روغن سویا در معرض نور قرار داشته باشد Shelf – life آن کمتر از 60 روز خواهد بود. Shelf – life روغن سویا در ظروف پلاستیکی اکسیژن بیشتری نسبت به بسته‌های شیشه‌ای و فلزی عبور می‌دهد از این رو در برابر نور موجب فساد زود هنگام روغن می‌گردد.

بسته بندی روغن پالم:

در صورت نگهداری روغن پالم در ظروف پلی اتیلن و قررا گیری آن در دمای 400 درجه و نور مستقیم، پراکسید آن افزایش می‌یابد. زیرا متریال پلی اتیلن در برابر اکسیزن محافظ خوبی برای بسته‌بندی روغن پالم و نگهداری از آن نمی‎‌باشد و بهتر است برای بسته بندی روغن پالم از ظروف فلزی لاک‌دار استفاده کرد.

عوامل موثر در فساد روغن های گیاهی

مهم‌ترین عوامل فساد روغن‌های گیاهی در شش دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

1.هیدرولیز به معنای شکستن فرمول روغن می‌باشد و موجب تغییر طعم روغن می‌گردد. اصلی‌ترین عوامل در هیدرولیز روغن عبارتند از:

  • رطوبت زیاد دانه روغنی
  • درجه حرارت بالای محیط
  • نحوه استخراج روغن در کارخانه
  • نگهداری روغن در انبارها و مغازه‌ها

2.در صورتی که اسیدهای چرب ایجاد شده در روغن شامل موارد زیر باشد، موجب فساد روغن می‌شود:

  • اسید لوریک
  • اسید كاپپریک
  • اسید میرستیک

3.عوامل محیطی تاثیرگذار بر فساد روغن:

  • حرارت نامناسب و زیاد
  • اکسیژن موجود در فضای خالی ظروف
  • نور
  • وجود برخی فلزات در ترکیب روغن
  • آنزیم ها و اسیدهای چرب آزاد

بنابراین باید در زمان نگهداری روغن در انبار به عواملی نظیر درجه حرارت، رطوبت و نور محیط توجه داشت.

4. نگهداری روغن در ظروف پلاستیک عامل دیگری برای فساد روغن می‌باشد. همچنین ظروف PET باید در جای مناسب و دور از نور قرار گیرند.

5. ظروف مسی عامل دیگری برای فساد روغن می‌باشند از این رو نباید روغن را در ظروف مسی نگه داشت.

6. روغن های حیوانی و روغن های گیاهی مایع قابلیت فسادپذیری بیشتری نسبت به روغن های گیاهی جامد دارند.

نحوه بسته بندی روغن های گیاهی جامد هیدروژنه و مارگارین ها

روغن‌های نباتی جامد هیدروژنه و مارگارین‌ها برای مصارف زیاد نظیر استفاده موسسات و کارخانجات در حلب‌های بزرگ، کیسه‌های پلاستیکی ضخیم و بشکه‌های فولادی بسته بندی می‌شوند. مهم‌ترین عوامل مورد توجه در بسته بندی روغن به ترتیب عبارتند از :

  1. قدرت محافظت کنندگی و مناسب بودن بسته بندی
  2. جذابیت بسته بندی روغن برای مصرف کننده

از آنجایی که روغن‌های نباتی هیدروژنه جاذب بو هستند، برای نگهداری آنها نیاز به یخچال نیست و تنها کافیست در جای خشک، سرد و دور از مواد معطر نگهداری شوند. همانطور که اشاره شد اکسیژن یکی از عوامل فساد روغن است از این‌رو برای جابجایی ظروف روغن باید از موارد زیر اجتناب کرد:

  • قرار گرفتن چربی‌های مایع در مجاورت هوا
  • مکش هوا به داخل بسته بندی روغن
  • ورود هوا به داخل روغن به دلیل هم زدن نادرست آن در تانک نگهداری
  • دمیدن هوا به داخل خطوط لوله که حبا‌ب‌های هوا را به درون تانک نگهداری روغن وارد می‌کند.

در بسته بندی محصولات مختلف اصول نگهداری، زیبایی شناسی و جلوه های بصری مهم‌ترین مواردی هستند که باید مورد توجه تولید کننده و مصرف کننده محصولات قرار گیرند. جهت بسته بندی انواع مواد غذایی می‌توانید از دستگاه بسته بندی ساخت صنایع بسته بندی پیروز پک استفاده کنید. برای سفارش خرید کافیست با ما در تماس باشید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Open chat
    سلام
    چطور میتونم کمکتون کنم؟