خط تولید میوه خشک کنی شامل تجهیزات و دستگاه های مختلفی است که انتخاب هر کدام از این دستگاه ها با حجم کار و نوع میوه های مورد نظر صورت می گیرد. چرا که انتخاب این تجهیزات در کیفیت نهایی محصولات تولیدی و کاهش ضایعات تأثیر دارند. مجموعه پیروز پک جزء بهترین تولیدکنندگان و سازندگان مطرح در زمینه دستگاه بسته بندی میوه خشک است که برای راه اندازی بهترین کارگاه ها بهتر است از این مجموعه مشاوره دریافت کنید. همچنین شما عزیزان میتوانید برای خرید دستگاه بسته بندی خرما به لینک مربوطه مراجعه کنید.
بررسی لیست دستگاه بسته بندی میوه خشک

در صورتی که خط تولید میوه خشک کنی با برنامه ریزی اولیه انجام شود, کاری بسیار آسان بوده و سوددهی خوبی هم به دنبال دارد. چرا که در سال های اخیر میزان صادرات میوه های خشک بیشتر از گذشته بوده است. چرا که کشور ما چهار فصل بوده و تنوع میوه در آن زیاد می باشد و به دلیل وفور میوه, امکان تولید میوه های خشک مازاد، از مصرف داخلی وجود دارد.
برای راه اندازی خط تولید میوه خشک کنی به برخی از دستگاه های ضروری نیاز است, تا کار به شکل استاندارد انجام شود. همچنین با تهیه دستگاه های استاندارد و مناسب ضمن افزایش کیفیت محصول نهایی سرعت کار نیز به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
در این بخش به بررسی تجهیزات مورد نیاز برای خط تولید میوه خشک کنی می پردازیم:
دستگاه شستشوی میوه
اولین مرحله برای تولید میوه خشک یا سبزیجات خشک نیاز به دستگاه شستشوی میوه است، معمولاً در این بخش از وان های بزرگ پلی اتیلن,یا استیل استفاده می شود.
دستگاه شستشوی میوه شامل سه دستگاه کاملاً مجزا است که نقش هر کدام از این دستگاه ها ضروری است:
1. دستگاه شستشوی گلگیر
این دستگاه از سیستم چرخه آب برخوردار بوده و ضمن گل گیری میوه امکان حشره گیری و آنزیم زدایی هم دارد و جنس آن باید کاملاً استیل و قابل شستشو باشد.
2. دستگاه شستشوی انگل زدا
این دستگاه از ماده انگل زدا استفاده می کند، تا میوه ها کاملا ضدعفونی شوند، نحوه کارکرد آن مشابه دستگاه مرحله گلگیر می باشد.
3. دستگاه شستشوی نهایی
دستگاه شستشوی نهایی به گونه ای مواد شیمیایی و آلودگی باقی مانده بر روی میوه ها را کاملاً پاک می کند و توسط نوار نقاله مدولار محصول را به مرحله بعد منتقل می نماید.
نوار استیل آبکشی
در این مرحله میوه های شسته شده بر روی نوار استیل آبکشی قرار گرفته و با کمک دوش های تعبیه شده بر روی دستگاه آبکشی نهایی آن انجام می شود, تا پس از گذر از این مرحله میوه ها فاقد هر گونه مواد شیمیایی و باکتری باشند.
دستگاه هسته گیر
دستگاه های هسته گیر به شکل های مختلف به صورت سه نازل و تک نازل طراحی و تولید می شوند و مخصوص هسته گیری میوه هایی مانند هلو,سیب, زردآلو و آلو است. برای خشک کردن برخی از میوه جات و صیفی جات مانند کیوی, گوجه و مواردی از این قبیل این مرحله از خط تولید حذف می شود.
دستگاه اسلایسر
دستگاه های اسلایسر برای برش زدن میوه ها در اشکال و اندازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند,با توجه به اینکه برای هر میوه نوع برش خاصی در نظر گرفته می شود، دستگاه های اسلایسر از چندین تیغه مخصوص برخوردار هستند. از آنجایی که ضخامت میوه ها برای قرار گیری که در دستگاه خشک کن باید کاملاً یکسان باشد، نقش این دستگاه ها مهم است

دستگاه های خشک کن
دستگاه خشک کن مهم ترین بخش از ماشین آلات مورد استفاده در خط تولید میوه خشک کنی است. به همین جهت برندهای معتبری مانند پیروز پک مدل های مختلف از دستگاه میوه خشک کن را متناسب با نیاز مصرف کننده از لحاظ ابعاد, اندازه و نحوه خشک کردن تولید کرده اند. در ادامه به چند مورد از دستگاه های میوه خشک کنی می پردازیم:
خشک کن کابینتی
دستگاه میوه خشک کن کابینتی در نمونه های خانگی,کارگاهی و صنعتی تولید شده و از لحاظ ظرفیت به دسته بندی های خشک کن تک کابین,خشک کن دو کابین, خشک کن سه کابین و ۴ کابین تقسیم می شود. سیستم گرمایش قرار گرفته در این دستگاه به صورت یکپارچه است و میوه ها بر اساس چرخش هوای گرم خشک می شود.
خشک کن تونلی
دستگاه میوه خشک کن تونلی مجهز به یک محفظه عایق بندی شده است که چندین نوار در آن در حال گردش هستند که محصولات بر روی این نوارها قرار گرفته و با حرکت آهسته نوار به داخل تونل رطوبت اضافی آن از بین می رود.
دستگاه خشک کن واگنی
در دستگاه خشک کن واگنی به جای نوارهای نقاله چندین واگن قرار گرفته که هر واگن مجهز به سینی گالوانیزه و توری نسوز پلی اتیلنی است. میوه ها و محصولات مختلف بر روی این توری ها قرار می گیرند, تا به آرامی خشک شوند,چرا که در معرض حرارت غیر مستقیم هستند.

دستگاه بالابر Z
دستگاه بالابر Z مسئول انتقال میوه های خشک شده به مرحله بسته بندی و انتقال آن به دستگاه بسته بندی است.
دستگاه های بسته بندی
برای بسته بندی میوه های خشک آماده شده با توجه به بودجه ای که هر مجموعه در نظر گرفته,دستگاه های مختلفی وجود دارند که یکی از بهترین آنها دستگاه بسته بندی توزین دار است. این دستگاه معمولاً به صورت اتومات عمل کرده و عمل وزن کردن, پر کردن و دوخت سلفون را بدون دخالت اپراتور انجام می دهند. این دستگاه با توجه به بزرگی خط تولید میوه خشک به شکل دو توزین,چهار توزین و مولتی هد قابل تهیه است. معمولا دستگاه های بسته بندی توزین دار محصولات را در بسته بندی های بالشیت یا پاکتی به شکل لفاف سلفونی, پلی استر و فویل آلومینیوم آماده می کند.
نوار نقاله جلوی دستگاه بسته بندی
نوار نقاله ای که در جلوی دستگاه بسته بندی قرار می گیرد, موجب می شود تا بسته بندی آماده شده پس از خروج از دستگاه با سرعت بیشتری توسط اپراتور در بسته بندی های بزرگ تر قرار بگیرد.
هزینه راه اندازی خط تولید میوه خشک
صنعت تولید میوه خشک در حال حاضر یک تجارت بسیار پر سود است که در صورت عملکرد هوشمندانه و تهیه دستگاه های مناسب برای راه اندازی خط تولید میوه خشک کنی می توانید از این صنعت درآمد خوبی به دست آورید.
اما برای شروع هر کاری نیاز به صرف هزینه است,برای راه اندازی خطوط تولید میوه خشک هم باید بررسی دقیق انجام شود,تا حاشیه سود آن با هزینه صرف شده برای هر فرد کامل مشخص گردد. عوامل زیادی می توانند بر حاشیه سود تأثیر بگذارند که از مهمترین آنها قیمت هر کیلو میوه تازه و در نهایت قیمت هر کیلو میوه خشک شده است.
اما این تنها بخشی از هزینه ها است، مهمترین مسئله هزینه های مربوط به خرید دستگاه های میوه خشک کنی می باشد. قیمت دستگاه ها با توجه به ویژگی های آنها تغییر پیدا می کند, در ادامه به بررسی برخی از مهمترین عواملی که می تواند بر روی دستگاه های میوه خشک کنی تأثیر بگذارد می پردازیم:
نحوه عملکرد دستگاه ها

دستگاه های میوه خشک کنی در دو دسته بندی اتومات و نیمه اتومات طراحی شده اند که دستگاه های اتومات نیاز به نیروی کار را کاهش می دهند,اما هزینه اولیه بیشتری دارند .
ابعاد و اندازه دستگاه
دستگاه ها در ابعاد و اندازه های مختلف طراحی می شوند که هر چقدر حجم دستگاه بزرگتر باشد,حجم میوه خشک تولید شده در هر بار استفاده از دستگاه هم افزایش پیدا می کند.
برندهای تولید کننده دستگاه ها
برندهای متعددی در این حوزه فعالیت می کنند که خرید دستگاه های مرغوب و باکیفیت تولید داخل, هزینه های مربوط به گمرک را کاهش می دهد و امکان دسترسی به قیمت های مقرون به صرفه تر را فراهم می کند.
خرید دستگاه های میوه خشک کنی از پیروز پک
تجهیزات مورد نیاز برای تولید میوه خشک باید به گونه ای انتخاب شود که سبب بهبود کیفیت محصول,کاهش ضایعات مواد خام و حذف عیوب میوه های خشک شود. به همین جهت انتخاب یک مجموعه معتبر که دستگاه های با کیفیت بالاتر را ارائه می دهند، اهمیت پیدا می کند.
مجموعه پیروز پک یکی از معتبرترین مراکز فعال در این حوزه است که با خیال راحت می توانید تنوع بالایی از دستگاه های مورد نیاز برای خطوط میوه خشک کنی را تهیه کنید. در این مجموعه دستگاه از لحاظ ابعاد و اندازه,نحوه عملکرد و شیوه بسته بندی در تنوع زیادی عرضه می شوند, تا هر مجموعه متناسب با هزینه در نظر گرفته و حجم کاری خود بهترین انتخاب ها را داشته باشد.
بهتر است قبل از اقدام به راه اندازی خط تولید میوه خشک کنی با کارشناسان متخصص این مجموعه مشاوره داشته باشید. چرا که اطلاعات کاملی در مورد هر دستگاه, نحوه عملکرد و هزینه های جانبی آن ارائه می دهند. زیرا با آگاهی کامل تر می توانید این خطوط تولید را راه اندازی کرده و میوه های خشک با بسته بندی شیک و زیبا, روانه بازارهای صادراتی کنید.