پیروز پک 03135315552 info@pirouzpack.ir

ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا

ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا

توسط در مقالات 14 دسامبر 2020

طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی تاکنون شواهدی که نشان دهنده انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی یا بسته بندی مواد غذایی امکان‌پذیر باشد، وجود ندارد اما از آنجایی که این ویروس می‌تواند برای ساعت‌ها روی سطوح و اشیا فعال بماند و ممکن است مواد غذایی در هنگام تولید و همچنین بسته‌های مواد غذایی در بازار به ترشحات و قطرات تنفسی ناشی از سرفه یا عطسه فرد مبتلا آغشته شده باشند و منجر به انتشار ویروس گردد. از این رو لازم است بعد از خرید، ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی فراموش نگردد. در ادامه این مطلب به بررسی روش‌های صحیح ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا می‌پردازیم.

چهار اصل مهم ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد با وجود آنکه گزارشات دقیقی مبنی بر انتشار ویروس کرونا از طریق مواد غذایی اعلام نشده است اما امکان دارد در کارخانه تولید مواد غذایی فرد مبتلا بدون هیچگونه علائمی مشغول به کار بوده و در اثر عطسه یا سرفه ناگهانی ویروس به مواد غذایی منتقل گردد از این رو توصیه می‌کنیم کارخانجات تولید کننده مواد غذایی تا جای ممکن از دستگاه‌های بسته بندی تمام اتوماتیک استفاده کنند و تا جای ممکن از تماس کارکنان با مواد غذایی خودداری نمایند.

از سوی دیگر مواد غذایی بسته بندی شده از زمان خروج از کارخانه تا رسیدن به مشتری در تماس با افراد و سطوح مختلفی قرار می‌گیرد که امکان آلوده شدن آنها وجود خواهد داشت از این رو ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا پیش از استفاده از مواد غذایی درون بسته‌ امری ضروری و انکار ناپذیر می‌باشد. چهار اصل مهم ایمنی مواد غذایی شامل

  • تمیز کردن
  • جدا کردن
  • پخت و پز
  • سرد کردن

می‌باشد. از این رو توصیه می‌کنیم در شرایط اپیدمی ویروس کرونا تا جای ممکن از مواد غذایی بسته بندی بدون دخالت دست استفاده نمایید و تا جای ممکن از مصرف مواد غذایی باز همچون تخمه، آجیل، خشکبار، غذاهای آماده رستورانی و … پرهیز کنید. زیرا این مواد مستقیما در معرض هوا قرار دارند و احتمال انتقال آلودگی از طریق آنها زیاد است. در صورتی تمایل به استفاده از مواد غذایی روباز نظیر آجیل و خوشکبار فاقد بسته بندی دارید توصیه می‌کنیم بعد از خرید مواد پلاستیک آنها را جدا کرده کمی حرارت داده و بعد مصرف کنید و یا بعد ازگذشت چند روز از خرید، آنها را مصرف نمایید.

نحوه ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا

طبق گزارش مراکز علمی و تحقیقاتی احتمال ماندگاری ویروس کرونا روی بسته بندی مقوایی 24 ساعت و روی بسته بندی‌های پلاستیکی و استیل بین 2 تا 3 وجود دارد. از این رو لازم است افراد هنگام استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده نکاتی را رعایت نمایند. برای استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده مراحل زیر را انجام دهید:

1.ابتدا دست‌ها را تمیز با آب و صابون بشویید.

2.سپس با استفاده از یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی کننده، سطوح پلاستیک و شیشه ای حاوی مواد غذایی را پاک کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. همچنین می‌توانید بجای استفاده از مواد ضدعفونی کننده پیش از استفاده از مواد غذایی ظروف یا پلاستیک آن را در صورتی که مطمئن هستید آب به درون بسته نفوذ نخواهد کرد، بطور کامل با آب و صابون شستشو دهید.

3.محتویات داخل بسته بندی را به به درون ظرف یا پلاستیک تمیز منتقل کرده و ظرف یا پللاستیک بسته بندی مواد غذایی را دور بیاندازید.

توصیه‌هایی پیرامون استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده در دوران کرونا

طبق شواهد و مطالب ذکر شده در بالا بهتر است ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا فراموش نشود و هنگان ضدعفونی مواد غذایی حتما توصیه‌های زیر را در خاطر داشته باشید:

  • حتما محتویات بسته بندی‌ها را بعد ضدعفونی خارج کرده و درون ظرف دیگری در خانه نگه داری کنید.
  • ظروف بسته بندی را درون پلاستیکی قرار داده و دور بریزید.
  • هنگام شستشو و ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی در دوران کرونا حتما دقت داشته باشید گوشه‌ها، لبه‌ها و درزها به خوبی پاک شوند. بعد از این کار می‌توانید بسته‌ها را در معرض هوای قرار دهید تا خشک شوند.
  • در صورت استفاده از مواد ضدعفونی برای تمیز کردن بسته بندی مواد غذایی، دیگر نیازی نیست بسته‌ها مجددا با آب و صابون شسته شوند.
  • با توجه به آنکه از سوی مراکز تحقیقاتی هنوز مدت زمان مشخصی برای شستشو مواد بسته بندی ارائه نشده است توصیه می کنیم ابتدا بسته ها را بطور کامل با آب و صابون آغشته نموده و سپس آبکشی نمایید.
  • به دلیل آنکه مواد ضدعفونی کننده حاوی مواد شیمیایی بوده و برای ریه بسیار مضر هستند توصیه می کنیم هنگام ضدعفونی بسته بندی مواد غذایی، با استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای جلوگیری از آسیب‌های تنفسی و پوستی از ماسک و دستکش استفاده کنید.

 

 

 

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *